سیستم اطفاء حریق اتوماتیک
ایمنی آتش نشانی امری مهم برای هر کسب و کار و محل زندگی و سکونت می باشد که یکی از اجزای کلیدی یک سیستم حفاظتی موثر در برابر آتش ، پمپ آتش نشانی است. پمپ های آتش نشانی نقش مهمی در حصول اطمینان از وجود فشار کافی آب برای سرکوب آتش سوزی و حفاظت از جان و اموال ایفا می کنند.
پمپ آتش نشانی چیست؟
پمپ آتش نشانی جزئی کلیدی از منبع آب سیستم حفاظت آتش است که با برق، گازوئیل یا … تغذیه می شود. پمپ آتش نشانی جریان آب با فشار بالا را برای سیستم های اسپرینکلر آتش نشانی، لوله های ایستاده و هیدرانت ها ( هایدارنت ها ) برای اطمینان از عمکلرد موثر آن ها و دیگر تجهیزات آتش نشانی فراهم می کند. پمپ های آتش نشانی زمانی فعال می شوند که فشار در سیستم حفاظت از حریق ، به زیر سطح معینی کاهش یابد که معمولاً به دلیل عملکرد یک یا چند اسپرینکلر آتش نشانی یا باز شدن یک شیر هیدرانت می باشد.
انواع پمپ های آتش نشانی
انواع مختلفی از پمپ های آتش نشانی وجود دارد که هر کدام کاربردها و مزایای خاصی دارند. شناخت انواع این پمپ های آتش نشانی می تواند به ما کمک کند تا مناسب ترین مورد را برای محیط مورد نظر خود انتخاب کنیم.
پمپ های آتش نشانی گریز از مرکز
پمپ های آتش نشانی گریز از مرکز رایج ترین این نوع ( پمپ های آتش نشانی ) هستند و با استفاده از انرژی جنبشی یک پروانه برای افزایش فشار آب کار می کنند. آنها معمولا بیشتر به شکل زیر دسته بندی می شوند:
- پمپ های اسپلیت کیس افقی ( دو مکشه ) : این پمپ ها دارای بدنه ای افقی هستند که تعمیر و نگهداری و بازرسی آن ها را آسان تر می کند. آنها برای کاربردهای با جریان بالا ایده آل هستند و به دلیل قابل اعتماد بودن و دوام خود شناخته شده اند.
- پمپ های عمودی اسپلیت کیس : این پمپ ها دارای بدنه ای با شکاف عمودی هستند و در جاهایی که فضای افقی محدود است استفاده می شود. آنها هم مشابه پمپ اسپلیت های افقی همچنین قابل اعتماد و بادوام هستند اما نگهداری آنها در مقایسه با پمپ های افقی کمی چالش را به همراه دارد.
- پمپ های درون خطی عمودی : این پمپ ها جمع و جور هستند و فضای کمتری را اشغال می کنند. آنها اغلب در ساختمان هایی استفاده می شوند که در آن کمبود فضا وجود دارد . تراز و نصب آنها آسانتر است اما ممکن است نسبت به دو مدل ذکر شده در بالا نیاز به نگهداری بیشتری داشته باشد.
- پمپ های توربین عمودی : این پمپ ها برای چاه های عمیق یا منابع آب زیرزمینی استفاده می شوند. آنها بسیار کارآمد هستند و می توانند آب را از عمق زیادی پمپاژ کنند، که آنها را برای تاسیساتی با چنین منابع آبی ایده آل می کند.
پمپ های آتش نشانی با جابجایی مثبت :
پمپ های جابجایی مثبت بدون توجه به فشار تخلیه جریان ثابتی ( حجم ثابتی از آب ) را با سرعت معینی ارائه می دهند. استفاده از این پمپ ها کمتر از پمپ های گریز از مرکز رایج هستند و در کاربردهای خاص که در آن دبی دقیق ضروری است استفاده می شود.
- پمپ های چرخشی : این پمپ ها از چرخ دنده ها برای پمپاژ آب استفاده می کنند و برای کاربردهای کم جریان و فشار بالا مناسب هستند.
- پمپ های پیستونی : این پمپ ها برای جابجایی آب از پیستون استفاده می کنند و برای کاربردهایی که نیاز به فشار بسیار بالا دارند مناسب هستند.
انتخاب پمپ آتش نشانی مناسب برای نیازهای شما :
انتخاب پمپ آتش نشانی مناسب برای نیازهای شما در برابر آتش سوزی ، شامل چندین ملاحظات برای اطمینان از عملکرد بهینه تجهیزات و انطباق با مقررات ایمنی آتش نشانی می باشد.
ارزیابی عرضه و تقاضای آب :
نیازهای عرضه و تقاضای آب تاسیسات خود را ارزیابی کنید. منبع آب موجود (مثلاً منبع آب شهری ، مخازن آب یا چاه های زیرزمینی ) را تعیین کنید و میزان جریان و فشار مورد نیاز برای سیستم حفاظت از آتش خود را محاسبه نمایید.
مطابق با قوانین سازمان آتش نشانی :
مطمئن شوید که پمپ آتش نشانی انتخابی شما با استانداردهای ایمنی سازمان آتش نشانی کشوری مطابقت دارد ، رعایت این استانداردها حداقل الزامات را برای عملکرد، نصب و نگهداری پمپ آتش نشانی و دیگر تجهیزات آتش نشانی را مشخص می کنند.
نوع سیستم حفاظت از حریق خود را در نظر بگیرید :
نوع سیستم حفاظت آتش مورد استفاده در تاسیسات شما بر انتخاب پمپ آتش نشانی تاثیر می گذارد. به عنوان مثال، یک سیستم آبپاش ( اسپرینکلر ) ممکن است به نوع پمپ متفاوتی در مقایسه با سیستم لوله ایستاده نیاز داشته باشد. درک نیازهای سیستم حفاظت آتش بسیار مهم است.
محدودیت های فضا و نصب را ارزیابی کنید :
فضای موجود را برای نصب پمپ آتش نشانی در نظر بگیرید. اگر فضا محدود باشد، یک پمپ عمودی خطی یا یک پمپ توربین عمودی ممکن است مناسب تر باشد. علاوه بر این، سهولت نگهداری و دسترسی را برای بازرسی و تعمیرات منظم آن ها ارزیابی نمایید.
منبع تغذیه و قابلیت اطمینان :
یک پمپ آتش نشانی با منبع برق قابل اعتماد انتخاب نمایید. پمپ های دیزلی اغلب به دلیل قابلیت اطمینان در قطع برق ترجیح داده می شوند، در حالی که پمپ های الکتریکی برای تاسیساتی با منبع تغذیه پایدار و استیبل مناسب هستند. برخی از تأسیسات همچنین ممکن است از پمپهای بخار استفاده کنند که در آن ها بخار مورد نیاز سیستم به راحتی در دسترس است.
ملاحظات هزینه و نگهداری :
هزینه اولیه پمپ آتش نشانی و نیازهای تعمیر و نگهداری طولانی مدت را ارزیابی کنید. در حالی که برخی از پمپ ها ممکن است هزینه اولیه کمتری داشته باشند، ممکن است در طول زمان هزینه های نگهداری بیشتری را متحمل شوند. هنگام تصمیم گیری در انتخاب ، هزینه کلی آن ها یعنی تهیه تجهیزات و نکهداری از آن ها را در نظر بگیرید.
حفاظت در برابر آتش سوزی با آدر توان نامی :
چه برای مجموعه و پروژه خود نیاز به سیستم اعلام حریق ساده داشته باشید و یا نوع فعالیت شما به گونه ای باشد که نیاز به تجهیزات اطفای خاص ( مانند تانک های فوم و … ) داشته باشید ، آدر توان نامی تولید کننده تجهیزات آتش نشانی ؛ تمامی تجهیزات اطفای حریق را به صورت سفارشی ساز ( با رعایت قوانین و مقررات سازمان آتش نشانی ) تولید و در اختیار کارفرمایان محترم خود قرار می دهد . همچنین در صورتی که قصد تجهیز پروژه خود با محصولات اطفای حریق را دارید و در این خصوص به دانش فنی آن مسلط نمی باشید ، می توانید از طریق کلیک بر دکمه ” تماس و دریافت مشاوره رایگان ” با کارشناسان آدر توان نامی تماس مستقیم تلفنی برقرار نمایید و مشاوره رایگان دریافت نمایید . همچنین لازم به ذکر می باشد آدر توان نامی به علت اطمینان به کیفیت بالای محصولات تولید خود ، تمامی محصولات تولید خود را با ضمانت نامه 1 ساله و کد گارانتی قابل استعلام از سایت و 10 سال خدمات پس از فروش خدمت ارائه می دهد تا کارفرمایان محترم از بابت کارکرد بهینه تجهیزات آتش نشانی در مواقع ضروری و مورد لزوم ، آسوده خاطر باشند.