ایمنی در برابر آتش سوزی

ایمنی در برابر آتش سوزی

ایمنی در برابر آتش سوزی یکی از جنبه های حیاتی و حائز اهمیت در محل کار ، پروژه ها و … است ، با این حال تا زمانی که یک حادثه فاجعه بار برای کسب و کاری رخ ندهد و باعث یادآوری اهمیت ایمنی در برابر آتش سوزی نگردد ؛ اکثر کسب و کار ها رعایت این ایمنی را نادیده می گیرند . رعایت نکردن ایمنی در برابر آتش می تواند منجر به حوادث تلخ بسیاری از قبیل آسیب های جانی و مالی گردد. پس ، چرا شرکت ها گاهی اوقات تا زمانی که یک فاجعه رخ نمی دهد، ایمنی در برابر آتش سوزی را در اولویت قرار نمی دهند؟ در ادامه این نوشته با آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی و تجیهزات آتش نشانی همراه باشید تا دلایل آن را با هم بررسی کنیم :

1 – درک کم از خطر آتش سوزی

بسیاری از شرکت ها خطرات آتش سوزی را در مقایسه با سایر نگرانی ها و چالش های دیگر در دنیای تجارت کم خطر می دانند. مگر زمانیکه آنها از نزدیک یک آتش سوزی را تجربه کرده باشند، در غیر اینصورت وقوع حریق را برای کسب و کار خود ، دور از ذهن می پندارند. این احساس امنیت کاذب اغلب منجر به دست کم گرفتن اهمیت تمرین های معمول آتش نشانی، بررسی تجهیزات و آموزش کارکنان برای ایمنی در مقابل آتش سوزی می شود.

2 – اقدامات کاهش هزینه

محدودیت های بودجه اغلب شرکت ها را به سمت اولویت بندی مخارج در حوزه هایی سوق می دهد که مستقیماً بر درآمد زایی آن ها در دنیای تجارت تأثیرگذار می باشد. در همین حین اقدامات ایمنی در برابر آتش، مانند بازرسی های منظم، تعمیر و نگهداری کپسول های آتش نشانی و نصب سیستم های اطفاء حریق، گاهی اوقات به عنوان هزینه های غیر ضروری به جای سرمایه گذاری های حیاتی در هر کسب و کاری تلقی می شوند. این نگرش و دیدگاهی که “آتش سوزی برای من اتفاق نمی افتد و تا به حال هم اتفاق نیوفتاده است ” اغلب زمانی که یک حادثه آتش سوزی را در فاصله نزدیک مشاهده کنند تغییر می کند.

ایمنی در برابر آتش سوزی
ایمنی در برابر آتش سوزی

3 – رعایت فرهنگ ایمنی

برای بسیاری از کسب‌وکارها، ایمنی آتش‌سوزی به‌جای اینکه جزء اصلی فرهنگ کاری باشد، صرفا به تمرینی برای رعایت مقررات قانونی تبدیل می‌شود. لذا به جای ایجاد یک محیط ایمنی فعال، پروتکل های ایمنی آتش سوزی گاهی اوقات تنها یکبار و آن هم در زمان بازرسی ها انجام می شود ، این قبیل از اتفاقات تا زمانی که یک تیتر خبری تکان دهنده باعث ارزیابی مجدد این طرز فکر شود ادامه دار خواهند بود .

4 – عدم آگاهی و آموزش

کارمندان و حتی برخی از مدیران ممکن است آموزش مناسبی برای ایمنی در برابر آتش سوزی دریافت نکرده باشند یا آگاهی لازم را از اقدامات ایمنی آتش نشانی در زمان حریق نداشته باشند. رعایت نکردن تمرینات منظم یا آموزش در مورد خطرات آتش سوزی و نداشتن یک برنامه ایمنی در زمان حریق که شامل استفاده از تجهیزات آتش نشانی ، مشخص کردن راه های فرار نیرو ها و …. باعث می شود تا تمامی نیرو های کار در زمان حریق آمادگی لازم برای روبرو شدن با آن را نداشته باشند.

5 – رضایت از روتین کاری

عملیات روزانه و روتین و متداول کاری اغلب حسی از رضایتمندی را در نیروها ایجاد می کنند که همین امر سبب می شود تا پتانسیل رعایت ایمنی در بروز شرایط اضطراری نادیده گرفته شود که به دنبال آن پروتکل‌های ایمنی آتش‌سوزی را به‌عنوان وقفه و کاری اضافه در جریان کسب‌وکار به‌جای اقدامات ضروری در نظر می گیرند. این رضایتمندی اغلب زمانی از بین می رود که یک حادثه غم انگیز در جای دیگر رخ دهد و به عنوان زنگ هشدار یا زنگ بیداری برای بقیه عمل کند.

6 – واکنشی، نه پیشگیرانه

بسیاری از شرکت‌ها در حالت واکنشی کار می‌کنند یعنی تنها زمانی به مسائل توجه و رسیدگی می‌کنند که مشکل را به چشم خود ببینند تا برایشان بوجود آمدن چنین حوادثی به صورت ناگهانی غیرقابل انکار شود. پس از شنیدن خبر حادثه یک آتش سوزی غم انگیز، کسب و کارها متوجه می شوند که همین اتفاق ممکن است برای خودشان نیز رخ بدهد. این رویکرد واکنشی سبب میشود تا اجرای اقدامات ایمنی حیاتی را تا زمانی که تهدید ملموس شود به تاخیر اندازند که ممکن است همین تاخیر باعث در خطر انداختن جان و مال نیروها در زمان حریق های ناگهانی گردد .

تبدیل آگاهی به عمل

شرکت ها باید دیدگاه خود را از یک موضع واکنشی به یک موضع پیشگیرانه در مورد ایمنی در برابر آتش سوزی تغییر دهند. انتظار برای یک سانحه و اقدام بعد از آن ، خطری است که کسب و کارها نمی توانند از عهده آن برآیند. آموزش منظم، سرمایه‌گذاری در تجهیزات پیشگیری از آتش‌سوزی و پرورش فرهنگ ایمنی فقط اقداماتی به جهت رعایت قوانین و مقررات نیستند، بلکه گام‌های ضروری برای محافظت از جان و دارایی‌های افراد ساکن در محل می باشند .
همانطور که در ابتدای مقاله خدمت شما عرض کردیم ایمنی در برابر آتش یکی از جنبه های حیاتی در محل کار ، پروژه ها و … می باشد . یکی از موارد مهم در این خصوص استفاده از تجهیزات آتش نشانی حرفه ای می باشد . آدر توان نامی به عنوان تولید کننده جعبه آتش نشانی و تجهیزات آتش نشانی در غرب تهران به دلیل اعتماد به کیفیت بالای محصولات خود ، تمامی محصولات تولیدی شرکت را با کد گارانتی 1 ساله قابل استعلام از سایت و همچنین 10 سال خدمات پس از فروش خدمت مشتریان محترم خود ارائه می دهد تا کارفرما از نحوه صحیح کار کردن تجهیزات در زمان لزوم آسوده خاطر باشد .
توصیه می شود اگر قصد تجهیز پروژه خود با تجهیزات آتش نشانی را دارید و در این خصوص به دانش فنی ایمنی در برابر آتش سوزی تسلط ندارید ، از طریق کلیک بر روی دکمه ” تماس با کارشناسان ” با کارشناسان آدر توان نامی تماس تلفنی مستقیم برقرار نمایید و مشاوره رایگان دریافت نمایید .
آدر توان نامی به عنوان تولید کننده جعبه آتش نشانی و تجهیزات آتش نشانی در تهران و سراسر ایران زمین از مشاوره تا تجهیز پروژه در کنار شما خواهد بود .

ایمنی در برابر آتش سوزی