جعبه آتش نشانی و محل مناسب نصب آن
در مقالات قبلی جعبه آتش نشانی به طور مختصر در خصوص محل قرار گیری جعبه های آتش نشانی توضیحاتی خدمت همراهان آدر توان نامی ارائه گردید . جهت مشاهده کامل مقالات جعبه آتش نشانی ( اینجا ) را کلیک بفرمایید در این مقاله قصد داریم تا به طور دقیق تری به محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی و اهمیت آن در عملیات اطفاء حریق بپردازیم. بدیهی است که جعبه آتش نشانی باید در مکانی قابل رویت و قابل دسترس نصب شود تا بهترین دسترسی را در زمان وقوع حادثه برای تمامی افراد حاضر در صحنه داشته باشد . بهترین محل ها نزدیک آسانسورها ، در امتداد راهروها، در اتاق های ملاقات، نزدیک درهای خروجی و سایر مکان های مشترک می باشد. در هر حال هر گزینه ای را که انتخاب می کنید، چه در داخل محیط چه در خارج محیط ، ابتدا اطمینان حاصل نمایید که تجهیزات آتش نشانی شما همیشه به راحتی در دسترس و قابل مشاهده هستند. استفاده از جعبه های آتشنشانی در پاگرد و راه پله ها که با دربهای خروج اضطراری از قسمت های پرتردد ساختمان جدا می شوند مورد تایید نمی باشد. در صورت وقوع آتش سوزی ، این امر که تمام افراد بتوانند به سرعت یک کپسول آتش نشانی یا تجهیزات اطفاء را پیدا کنند و از آن استفاده کنند، از ضروریات می باشد . چراکه این امر به کاهش آسیب به اموال و خطرات جانی کمک می کند و باید به راحتی توسط آتش نشانان و ساکنینن قابل مشاهده و در دسترسی آسان باشد .
جعبه های آتش نشانی باید در همه طبقات ساختمان قرار داشته باشند و فاصله کافی در اطراف جعبه های آتش نشانی وجود داشته باشد تا امکان دسترسی و عملکرد آسان به شلنگ ها و تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی فراهم شود این فاصله باید به گونه ای طراحی شود که بتوان از محل محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی تا دورترین نقطه آن طبقه را با شلنگ آتشنشانی مورد نظر پوشش داد این شلنگ ها معمولا در حلقه های 20 متری، 25 متری و 30 متری در داخل جعبه تعبیه میشوند و اگر چناچه به متراژ بیشتری از شلنگ برا پوشش دادن کل نقاط آن طبقه نیاز باشد بهتراست که از تعداد جعبه های بیشتری درآن طبقه استفاده نمود چرا که عملا قرقره های بالاتر از 30 متر شلنگ علاوه بر اینکه کارایی مناسب را نخواهند داشت فضای زیادی را هم اشغال میکنند، علاوه بر این وزن بالایی دارند و سنگین می باشند که باعث می شود تحمل وزن آن برای پایه نگهدارنده قرقره و اپراتوری که با آن کار میکند سخت تر شود و هم شلنگ در متراژهای زیاد دچار پیچیدگی شود. اگر از بیش از یک جعبه در طبقه استفاده میکنید در نظر داشته باشید در فواصلی از یکدیگر نصب شوند که پس از باز شدن کامل شلنگ از هرسو ؛ نازل یک جعبه ، نازل جعبه دیگر را همپوشانی کند. به این ترتیب میتوانید مطمئن شوید که کل طبقه را پوشش می دهید.
جعبه آتش نشانی به شکلهای مختلف میتواند نصب شود می تواند بر روی زمین و یا پایه بایستد یا بر روی دیوار به صورت روکار یا توکار نصب گردد. البته باید در نظر داشت محل محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی آتش نشانی ، طبق ضوابط سازمان آتش نشانی کشور باید به گونه ای باشد که از مرکز قرقره تا زمین بین 140 – 160 سانتیمتر فاصله باشد این فاصله برای اینکه هر فرد با قد کوتاه یا متوسط یا بلند بتواند به محتویات داخل جعبه درمواقع اضطرار دسترسی داشته باشد بسیار مهم می باشد . در نظر داشته باشید مهم نیست چه نوع جعبه ای برای ساختمان خود در نظر میگیرید جعبه آتش نشانی تک منظوره (تک درب فقط محتوی قرقره) ، جعبه آتش نشانی دومنظوره (دوقلو حاوی قرقره و یک درب حاوی کپسول)، فایرباکس چندمنظوره (دوطبقه حاوی قرقره در طبقه بالا ، جای کپسول در کنار و هوزرک طبقه پایین) مهم این است که فاصله استاندارد قرقره که دربالا اشاره کردیم درآنها رعایت گردد.
محل نصب شیرآلات سیستم های اطفاء تر و سیستم های اطفاء خشک جعبه آتشنشانی نیز در پروژه های مختلف متفاوت می باشد و شرکت آدر توان نامی باتوجه به آنکه تولید کننده سفارشی محصولات آتشنشانی می باشد محدودیتی دراین خصوص نخواهد داشت ( ابعاد ، ضخامت با رعایت استاندارد ها ، رنگ بندی و جنس تولیدی محصول ) اما بسیار مهم می باشد که محل نصب شیرآلات به گونه ای باشد که با قرقره با سقف و کف و گوشه های جعبه ، دست برخورد نکند و در زمان حادثه و حریق براحتی قابل استفاده باشدکه معمولا این اندازه اگر بین 10-15 سانتیمتر از سقف یا کف جعبه ها درنظر گرفته شود مشکل دسترسی راحت را برطرف خواهد کرد . در شرکت آدر توان نامی علاوه بر اینکه تمامی محصولات با کیفیت بالا به دلیل استفاده از مواد اولیه مرغوب و دستگاه های به روز دنیا تولید می گردد؛ واحد کنترل کیفیت محصولات در انتهای خط تولید آزمایش های کیفی لازم را انجام می دهد و محصولاتی که کوچکترین ایرادی داشته باشند از رده خارج می گردند . ( کیفیت محصولات تولیدی ما ؛ تبلیغات برند ما می باشد . )
به جهت اطمینان به کیفیت محصولات تولیدی آدر توان نامی، تمامی محصولات آدر توان نامی با 1 سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش ارائه می گردد که در زمان تحویل محصولات هولوگرام و کد گارانتی برای همراهان آدر توان نامی ارسال می گردد و از قسمت ثبت گارانتی توسط مشتریان عزیز، گارانتی فعال می گردد.
ارتباط با نصب کپسولها باید بگوییم که همه انواع کپسول در هر حریقی قابل استفاده نمی باشد؛ این موضوع ضمن اینکه انواع آتش را بررسی میکند که هرکپسول مناسب چه فضا و حریقی می باشد که درمقاله ای دیگر به آن خواهیم پرداخت ، به محل نصب خاموش کننده نیز خواهد پرداخت مثلا خاموش کننده های اوزان بالا مثل وزن های 30 یا 50 کیلویی چرخدار هستند و دیواری نصب نمیشوند یا سیلندرهای کوچیکتر ، حتما باید روی دیوار یا داخل جعبه فیکس شوند ، داشتن یک کپسول آتش نشانی قابل حمل برای اطمینان از ایمنی در خانه یا محل کار در برابر حریق ضروری می باشد. با این حال، قرار دادن آن در مکان مناسب به همان اندازه مهم می باشد. در ادامه همراه آدر توان نامی باشید تا در مورد عوامل تعیین کننده مکان ایده آل برای کپسول آتش نشانی قابل حمل، انواع خاموش کننده های مورد نیاز برای هر مکان و 5 محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی بپردازیم.
چندین عامل بر مکان ایده آل برای یک کپسول آتش نشانی و جعبه آتش نشانی قابل حمل تأثیر می گذارد، از جمله:
– مساحت منطقه : اندازه منطقه و تعداد جعبه های آتش نشانی و خاموش کننده های مورد نیاز برای پوشش مناسب آن را در نظر بگیرید.
– نوع خطر آتش سوزی : خطرات آتش سوزی در ملک خود را ارزیابی کنید، مانند تجهیزات الکتریکی، مواد قابل اشتعال، و وسایل پخت و پز و … ( هر حریق برای اطفاء نیاز به نوع خاصی از تجهیزات آتش نشانی و کپسول های آتش نشانی را دارد . )
– چیدمان ساختمان : طرح ساختمان را بررسی کنید و مکان های دسترسی آسان در نزدیکی خروجی های آتش نشانی را شناسایی نمایید.
– نزدیک خروجی های آتش نشانی : اطمینان حاصل کنید که خاموش کننده در مواقع اضطراری قابل مشاهده و در دسترس می باشد و همچنین محل قرار گیری تجهیزات به نوعی باشد که حتما دارای یک راه فرار برای مواقعی که نمی توان آتش سوزی را مهار کرد ، به جهت حفظ امنیت جانی نیروهای آتش نشانی و افراد حاضر در صحنه باشد .
5 محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی :
- 1 – نزدیک آشپزخانه در کترینگ و رستوران ها
آشپزخانه ها به دلیل وسایل آشپزی و مواد قابل اشتعال خطر آتش سوزی بالایی دارند. یک جعبه کپسول آتش نشانی شیمیایی مرطوب در نزدیکی خروجی، دور از منابع گرما و حداقل 1.5 متر بالاتر از کف زمین نصب نمایید.2 – در پارکینگ
پارکینگ ها اغلب حاوی مایعات قابل اشتعال و سایر مواد قابل احتراق و خودرو های دارای سوخت می باشند. برای دسترسی آسان، یک جعبه آتش نشانی دارای خاموش کننده پودر خشک یا فوم را در نزدیکی درب پارکینک نصب کنید.3 – نزدیک تابلوهای برق
آتش سوزی الکتریکی می تواند به دلیل مدارهای بیش از حد یا سیم کشی معیوب رخ دهد. یک جعبه آتش نشانی دارای خاموش کننده CO2 را در نزدیکی تابلوی برق اصلی نصب کنید تا به سرعت هرگونه آتش سوزی احتمالی را برطرف نمایید.4 – در راهروها
نصب جعبه های آتش نشانی دارای یک خاموش کننده آب یا فوم برای پوشش طیف گسترده ای از خطرات آتش سوزی در راهروها تضمین می کند که در صورت وقوع آتش سوزی، تجهیزات آتش نشانی به راحتی قابل دسترسی می باشند. تجهیزات اطفاء حریق خود را در نزدیکی خروجی ها و راه پله ها قرار دهید.5- در کارگاه ها و مناطق ذخیره سازی
کارگاه ها و مکان های ذخیره سازی اغلب حاوی مواد قابل اشتعال هستند و خطر آتش سوزی دارند. جعبه آتش نشانی دارای خاموش کننده پودر یا فوم خشک را در مکانی قابل مشاهده و در دسترس می باشد نصب نمایید .
به طور خلاصه
دانستن محل نصب جعبه آتش نشانی و کپسول و قرقره و متعلقات آن برای اطمینان از کارایی آن در مواقع آتش سوزی بسیار مهم و ضروری می باشد . با در نظر گرفتن عوامل تعیین کننده مکان ایده آل برای نصب تجهیزات اطفاء حریق ، استفاده از نوع مناسب خاموش کننده برای هر مکان و رعایت استانداردها ، می توانید ایمنی در برابر حوادث آتش سوزی را در خانه یا محل کار خود افزایش دهید.
آدر توان نامی از مشاوره تا تجهیز گام به گام در کنار شما می باشد تا شما را بی نیاز از دانش فنی تخصصی برای تجهیز پروژه های خود به محصولات اطفاء حریق گرداند .
به جهت استفاده از مشاوره رایگان آدر توان نامی تنها کافیست بر روی دکمه دریافت مشاوره رایگان کلیک بفرمایید تا کارشناسان حرفه ای آدر توان شما در این خصوص راهنمایی نمایند .