شغل آتش نشانی و افزایش احتمال ابتلا به سرطان : علل، نگرانی ها و اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه
آتش نشان ها به خاطر شجاعت خود قهرمانان مورد احترام برای افراد جامعه هستند. آنها در مبارزه با آتش سوزی و نجات افراد جان و سلامتی خود را فدا می کنند . در حالی که شجاعت آنها اغلب مورد تجلیل قرار می گیرد، خطر پنهانی وجود دارد که آتش نشانان مدت ها پس از خاموش شدن شعله ها با آن روبرو می شوند – شغل آتش نشانی و افزایش احتمال ابتلا به سرطان.
تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که آتش نشانان در مقایسه با عموم مردم بیشتر مستعد ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند.
اما چرا این اتفاق می افتد؟
در ادامه نوشته با آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی و تجهیزات آتش نشانی همراه باشید تا عوامل تاثیر گذار در این خصوص را بررسی نماییم . همچنین اقدامات پیشگیرانه را برای محافظت از سلامت افراد در صنعت آتش نشانی بررسی خواهیم کرد.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی :
یکی از اصلیترین دلایلی که آتشنشانان در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند، قرار گرفتن آنها در معرض مواد شیمیایی و سموم مضر در طول عملیات اطفای حریق است. هنگامی که ساختمان ها یا وسایل نقلیه آتش می گیرند، مخلوط پیچیده ای از مواد سرطان زا از جمله موارد زیر را آزاد می کنند :
هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs)
PAH ها گروهی از مواد شیمیایی هستند که در طی احتراق ناقص مواد آلی مانند چوب، زغال سنگ و نفت تشکیل می شوند. این مواد شاملترکیبات سرطانزای شناخته شدهای هستند که آتشنشانان آنها را در طی عملیات اطفای حریق استنشاق کرده یا از طریق پوستشان جذب می شود ، که منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطانهای ریه، پوست و مثانه در میان آتشنشانان میشود.
هر چه مدت زمان طولانی تری در معرض این مواد قرار بگیرند و غلظت PAH ها بیشتر باشد، خطر ابتلا بیشتر است.
بنزن
بنزن یکی دیگر از مواد شیمیایی خطرناک است که از سوختن پلاستیک ها، مواد مصنوعی و بنزین آزاد می شود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض بنزن با سرطان خون و سایر سرطان های خون رابطه مستقیمی دارد.
با توجه به ماهیت کار اطفای حریق ، آتش نشانان دائما در معرض خطر استنشاق دود بنزن هستند – به ویژه هنگامی که از محافظ تنفسی و ماسک اکسیژن مناسب استفاده نمی کنند.
فرمالدئید
فرمالدئید زمانی تولید میشود که مواد حاوی این ماده شیمیایی – مانند روکشها، فرشها و برخی پلاستیکها بسوزند. این ماده یک ماده سرطان زا شناخته شده است که با سرطان های بینی و ریه مرتبط است.
متأسفانه، آتش نشانان اغلب در آتش سوزی های مسکونی و تجاری با سطوح بالایی از فرمالدئید مواجه می شوند. این مواد آنها را در معرض خطر اثرات کوتاه مدت و بلند مدت سلامتی قرار می دهد.
فلزات سنگین
آتش نشانان همچنین می توانند در معرض فلزات سنگین مانند آرسنیک، کادمیوم و سرب قرار بگیرند. این فلزات از وسایل الکترونیکی، باتری ها و سایر مواد در طی آتش سوزی آزاد می شوند که می توانند در طولانی مدت در بدن جمع و انباشته شوند که همین قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای مختلف از جمله سرطانهای ریه، کلیه و کبد رابطه مستقیم دارد .
ترکیب این مواد شیمیایی در کنار گرما و فشار فیزیکی موجود در آتش نشانی، محیطی سمی ای ایجاد می کند که خطر ابتلا به سرطان را در میان آتش نشانان به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
چرا آتش نشان ها بیشتر از مردم در معرض خطر سرطان هستند؟ شغل آتش نشانی و افزایش احتمال ابتلا به سرطان
قرار گرفتن در معرض تنفسی : خطر استنشاق مواد و فلزات سنگین
علاوه بر تماس با پوست، آتش نشانان همچنین در معرض خطر استنشاق ذرات و گازهای سرطان زا هستند، به ویژه زمانی که از محافظ تنفسی و ماسک اکسیژن مناسب استفاده نمی کنند. دود ناشی از آتش سوزی حاوی ذرات ریزی است که می تواند به اعماق ریه ها نفوذ کرده و وارد جریان خون گردد.
این قرار گرفتن در معرض مواد سمی به طور بالقوه می تواند باعث آسیب سلولی شود که در طولانی مدت منجر به سرطان می شود.
اهمیت دستگاه تنفس مستقل (SCBA)
در دسترس بودن و استفاده از دستگاه تنفسی مستقل (SCBA) برای آتش نشانان بسیار مهم می باشد زیرا استنشاق بخارات و ذرات سمی را کاهش می دهد.
با این حال، به دلیل گرمای شدید و نیازهای فیزیکی آتش نشانی، آتش نشانان ممکن است گاهی اوقات دستگاه تنفسی مستقل خود را از روی صورت بردارند یا به طور نادرست از آن استفاده کنند که این امر با قرار گرفتن در معرض مواد مضر خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
آموزش صحیح و رعایت پروتکل های ایمنی برای اطمینان از استفاده مداوم و صحیح از دستگاه تنفس مستقل (SCBA)در طول عملیات اطفاء حریق ضروری است.
استرس و سرکوب سیستم ایمنی : تهدید خاموش
آتش نشانی یک شغل پر استرس است که آتش نشانان را در معرض استرس های فیزیکی و روانی و ذهنی قرار می دهد. طبق تحقیقات ، نشان داده شده است که استرس مزمن ، سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف می کند و قدرت بدن را در مبارزه با سلول های سرطانی کمتر می کند.
با گذشت زمان، این سرکوب سیستم ایمنی می تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان در میان آتش نشانان نقش تاثیر گذاری داشته باشد .
استرس روانی :
ماهیت آتش نشانی، با خطرات ذاتی و موقعیت های مرگ یا زندگی، می تواند منجر به استرس روانی قابل توجهی شود. اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و سایر مسائل مربوط به سلامت روان می تواند در میان آتش نشانان به علت شغل پر استرسی که دارند رایج باشد که در نهایت همین امر می تواند خطر ابتلا به سرطان را به دلیل سرکوب سیستم ایمنی تشدید نماید.
فعالیت بدنی شدید در محیط آلوده :
علاوه بر استرس روانی ، نیاز به فعالیت فیزیکی شدید در شغل آتش نشانی نیز می تواند به سرکوب سیستم ایمنی و افزایش خطر سرطان کمک کند. ترکیبی از گرمای شدید، تجهیزات سنگین و فعالیت بدنی شدید فشار قابل توجهی بر بدن وارد می کند و آتش نشانان را مستعد ابتلا به مسائل مختلف سلامتی از جمله سرطان می کند.
پیشگیری و حفاظت : حفاظت از سلامت آتش نشانان
در چند سال اخیر با توجه به افزایش خطر ابتلا به سرطان در میان آتش نشانان، تاکید بر اجرای اقدامات پیشگیرانه و بهبود تجهیزات حفاظتی شده است. برخی از این استراتژی ها و توصیه ها عبارتند از:
پوشیدن لباس محافظ مناسب :
پوشیدن وسایل حفاظتی مناسب شامل لباس مقاوم در برابر شعله و دستکش – برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر و سموم ضروری می باشد. این ابزار حفاظتی مانعی بین آتش نشانان و مواد خطرناک موجود در حین عملیات اطفای حریق ایجاد می کند.
پروتکل های ضد آلودگی
پس از اطفای آتشسوزی، آتشنشانان معمولاً باید از روشهای ضدعفونی دقیقی برای حذف دوده، خاکستر و سایر آلایندهها از پوست، لباس و وسایل خود پیروی کنند – از جمله شستشوی کامل با آب و صابون و تعویض لباسهای آلوده برای کاهش خطر تماس با مواد شیمیایی.
غربالگری های بهداشتی منظم
خوشبختانه، سازمان و پایگاه های آتش نشانی اکنون بررسی های منظمی را برای آتش نشانان برای تشخیص علائم اولیه سرطان و سایر مسائل بهداشتی ارائه می کنند. این بررسی ها ممکن است شامل معاینات فیزیکی ، آزمایش خون و مطالعات تصویربرداری برای نظارت بر سلامت آتش نشانان و شناسایی هر گونه مشکل احتمالی در اسرع وقت و زودهنگام می باشد.
چرا آتش نشان ها بیشتر از مردم در معرض خطر سرطان هستند؟ شغل آتش نشانی و افزایش احتمال ابتلا به سرطان
آموزش و آگاهی
برنامه های آموزشی که به آتش نشانان در مورد خطرات قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و اهمیت اقدامات پیشگیرانه آموزش می دهد، برای افزایش آگاهی و ترویج اقدامات ایمن تر مضر است.
از آنجایی که آنها سلامت خود را به نام ایمنی عمومی فدا می کنند، آتش نشانان باید در مورد انواع مواد شیمیایی و سمومی که ممکن است در طول عملیات اطفاء حریق با آنها مواجه شوند – و استفاده مناسب از تجهیزات حفاظتی برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض و کاهش خطر سرطان مطلع شوند.
حمایت از تغذیه و سبک زندگی
حفظ رژیم غذایی و سبک زندگی سالم نیز می تواند نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان در میان آتش نشانان داشته باشد. ادارات آتش نشانی باید راهنمایی های تغذیه ای، برنامه های تناسب اندام و حمایت از سلامت روان را برای کمک به آتش نشانان در حفظ سلامت جسمی و روانی مطلوب ارائه دهند.
خوراکی های ضروری
آتش نشان ها قهرمانانی غیرقابل انکار هستند که جان خود را برای محافظت از دیگران به خطر می اندازند. بنابراین، شناخت و رسیدگی به خطرات سلامتی قابل توجهی که آنها با آن مواجه هستند – به ویژه در مورد سرطان – ضروری است.
درک عوامل چند وجهی موثر در افزایش خطر ابتلا به سرطان در میان آتش نشانان و اجرای اقدامات پیشگیرانه موثر بهتر از سلامت طولانی مدت این افراد شجاع محافظت می کند.
با افزایش آگاهی و بهبود اقدامات پیشگیرانه، میتوان امیدوار بود که خطر ابتلا به سرطان را در میان آتشنشانان کاهش دهیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها از حمایت و محافظتی که برای ادامه کار نجات جان خود نیاز دارند برخوردار هستند.
افکار نهایی
اولویت دادن به سلامت و ایمنی آتش نشانان و سرمایه گذاری در تحقیقات، آموزش و اقدامات پیشگیرانه حیاتی است. با انجام این کار، میتوانیم به آنها، شجاعت و تعهدشان احترام بگذاریم، زیرا از آنها حمایت و حمایت میکنیم که شایسته آن هستند.