آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ، راه های پیشگیری و اطفاء ( آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران )

آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ؛ با آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران همراه باشید :

در مراکز درمانی شامل بیمارستان ها ، کلینیک ها و … اغلب افراد حاضر در این مکان ها ، برای درمان به این مراکز مراجعه کرده اند که این امر نشان از وضعیت نامناسب سلامتی این افراد دارد در نتیجه در صورتی که آتش سوزی و حریق در این اماکن ( آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ) رخ دهد احتمالا برخی از این افراد حتی نتوانند اقدام به فرار از حریق نمایند در نتیجه اهمیت ایمنی حریق در مراکز درمانی بیش از اماکن دیگر می باشد. خوشبختانه، در این موارد می توان با رعایت ایمنی در برابر حریق از بروز آتش سوزی در محل خود جلوگیری کرد و اگر با وجود اقدامات احتیاطی، آتش سوزی رخ دهد، طرح هایی را آماده نمود تا خسارات مالی و جانی شدید رخ ندهد.

ایمنی مناسب در برابر آتش در هر ساختمان مسکونی باید شامل موارد زیر باشد:

تجهیزات آتش نشانی ( جعبه آتش نشانی ، کپسول آتش نشانی و … )

یک طرح تخلیه اضطراری برای هر قسمت از ساختمان به صورت جداگانه

درب های ضد حریق در راه های فرار ساختمان

بازرسی های منظم از تجهیزات آتش نشانی به جهت اطمینان از کارآمد بودن آن ها در زمان حریق

در این مقاله با آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران همراه باشید تا راه های جلوگیری از آتش سوزی و اطفای حریق در زمان آتش سوزی در بیمارستان ها و مراکز درمانی بررسی نماییم .

توصیه می شود در صورتی که یک مرکز درمانی را مدیریت میفرمایید یا از اعضای کادر درمان می باشید چند دقیقه ای با مطالعه این مقاله با آدر توان نامی همراه شوید تا از جان و مال خود و کارکنان در برابر حریق محافظت نمایید و اطلاعات لازم را کسب نمایید. همچنین در صورتی که دوستان ، کارمندان و … شما در این اماکن مشغول به فعالیت می باشند لطفا این مقاله را به جهت حفظ سلامت و جان برایشان ارسال نمایید. با چند دقیقه مطالعه ایمنی در برابر حریق می توان زندگی ها را در زمان حریق حفظ کرد.

در این مقاله به موارد زیر می پردازیم:

بخش 1: پیشگیری از آتش سوزی در مراکز بهداشتی و درمانی
قسمت 2: در صورت آتش سوزی در تاسیسات شما چه مواردی را باید انجام دهید؟
قسمت 3: چه اقدامات ایمنی را باید قبل از شروع حریق انجام دهید.

آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ، راه های پیشگیری و اطفاء ( آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران )
آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ، راه های پیشگیری و اطفاء ( آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران )

بخش 1: پیشگیری از آتش سوزی در مراکز بهداشتی و درمانی

سیاست ممنوعیت سیگار را در داخل مراکز اجرا نمایید :

در اکثر مراکز بهداشتی درمانی از ابتدا مورد ممنوعیت سیگار کشیدن در فضای مراکز درمانی به جهت رعایت حال بیماران اعمال می گردد ، اما اگر شما تا به امروز این مورد را رعایت نکرده اید ، وقت آن رسیده که سیاست ممنوعیت سیگار را اجرا کنید . همچنین از افرادی که در کادر کارکنان شما سیگار و دخانیات استعمال می کنند بخواهید تا در فاصله ای مشخص و خارج از فضای مراکز درمانی به استعمال سیگار بپردازند.
سیگار کشیدن تنها برای افراد سیگاری و اطرافیان آنها خطری سلامتی ندارد بلکه در اماکنی که ممکن است مخازن اکسیژن، مواد شیمیایی تمیزکننده و … وجود داشته باشند یا حتی نزدیک به آشپزخانه این عمل انجام گردد احتمال حریق را بسیار بالا می برد. به جهت جلوگیری از این امر علاوه بر تذکر به کارکنان در این خصوص تابلوهای «سیگار ممنوع» را در ورودی هر طبقه به شکلی که برای همه افراد قابل مشاهده باشد نصب کنید.

آشپزخانه مراکز خود را ایمن نمایید :

از آنجایی که بیشتر آتش سوزی ها و حریق ها از آشپزخانه ها شروع می شوند لازم است در خصوص این مکان ، ایمنی را به درستی رعایت کنیم و احتیاط بیشتری به خرج دهیم :

هنگام آشپزی مطمئن شوید که موارد ایمنی آتش نشانی را رعایت می کنید. در صورت عدم استفاده از برخی از وسایل ، وسایل قابل اشتعال را از برق جدا نگه دارید، مواد قابل اشتعال را از حرارت یا شعله دور نگه دارید و هنگام پختن یا گرم کردن غذا (از جمله در مایکروویو) هرگز محل را ترک نکنید.

اتاق های ساکنین را مرتب نگه دارید :

یک اتاق به هم ریخته برای شروع و گسترش آتش، به ویژه با شلوغی در مواردی مانند کاغذها، لباس ها و سایر مواد قابل اشتعال که در اطراف پراکنده شده اند، مکانی ایده آل می باشد.

از ساکنان و کارمندان خود بخواهید لباس های غیر کاری و شخصی خود را در هنگام تعویض لباس در کمد ها یا منطقه ای مخصوص به آن قرار دهند ، همچنین کاغذها و مواد قابل اشتعال یا خطرناک مانند اسیدها و … را در جعبه های آتش نشانی محافظ این قبیل مواد قرار بدهند.

قسمت 2: در صورت آتش سوزی در تاسیسات چه اقداماتی را انجام دهیم :

کپسول های آتش نشانی مناسب هر نوع از حریق را در مکانی مناسب نصب نمایید. توصیه می شود در این خصوص از مقاله ” محل نصب مناسب جعبه آتش نشانی ” از طریق کلیک بر روی دکمه های زیر بازدید و مطالعه بفرمایید.

با رعایت موارد پیشگیری از حریق به صورت صحیح ، میزان احتمال حریق بسیار کاهش می یابد اما در صورتی که حریق و آتش سوزی در این اماکن شروع شود نیاز اول به جهت اطفای آن استفاده صحیح از جعبه آتش نشانی و کپسول آتش نشانی می باشد .

به یاد داشته باشید: ایمنی جان کارکنان همیشه حرف اول را می زند ، پس ابتدا هر چه سریعتر ساکنان را از ساختمان خارج نمایید.

با این اوصاف ، اگر آتش کوچک و قابل مهار باشد و راه خروج و فرار شما آماده باشد ، انواع مختلفی از کپسول های آتش نشانی وجود دارد که می توانید در زمان حریق اولیه از آن استفاده نمایید . به یاد داشته باشید به برخی از کارمندان که وضعیت جسمانی مناسبی دارند و می توانند در زمان حریق موثر واقع شوند ، استفاده از تجهیزات آتش نشانی را همراه با نجات جان خود و یاد گرفتن فرار از حریق آموزش دهید . در زمان وقوع حریق علاوه بر اینکه این کارکنان می توانند جلوی آتش سوزی را قبل از گسترش آن و رسیدن ماموران آتش نشانی بگیرند ، می توانند باعث نجات جان دیگر کارمندانی شوند که دچار آسیب و مشکل می شوند .
به عنوان مثال، آشپزخانه باید حداقل یک کپسول آتش نشانی کلاس K و جعبه آتش نشانی ایمن داشته باشد تا در صورت آتش سوزی ، که اغلب آتش سوزی ها در این مکان به علت سوخت ماده چربی و روغن اتفاق می افتد . بتوان حریق را اطفاء نمود .

برای مشاهده تمامی تجهیزات آتش نشانی آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران بر روی دکمه مشاهده تجهیزات آتش نشانی در زیر کلیک  بفرمایید .

سنسورهای دود را نصب کنید و از عملکرد صحیح آن ها مطمئن شوید :

اطفای آتش‌سوزی قبل از خارج شدن آن از کنترل، کلیدی برای جلوگیری از حوادث ناگوار در یک محیط مسکونی می باشد که لازمه آن مطلع شدن از حریق در مراحل اولیه می باشد لذا سنسور های دود در تشخیص اولیه حریق می توانند موثر واقع شوند پس ضروری است که سنسور های دود را در : داخل هر اتاق ، در هر طبقه ، راهروها ، آشپزخانه و انبارها نصب کرد این مورد برای ایمنی در برابر حریق در مراکز درمانی ضروری و می باشد و در صورت رعایت نکردن آن مشکلات قانونی را شامل این مراکز می کند .

مکان های استفاده از درب های ضد حریق :

درب لابی آسانسور

درب های باز شو اتومات

درب هر راهروها یا مناطقی که نظارت بر آن ها کمتر است مانند انباری ها و …

درب مناطق حفاظت شده

درب اتاق ها و سوئیت های بیماران

نصب درب های ضد حریق با درجه آتش نشانی :

درب های ضد حریق دارای درجه حریق ( به جهت نشان دادن مقاومت آن ها در برابر دمای حریق ) می باشند ؛ در دمای بالا مدت زمان مشخصی را بدون فرو ریختن و خرابی مقاومت می کنند. درب های ضد حریق با دسترسی و قفل مناسب را برای رفع نیازهای محیط خود ، انتخاب و نصب نمایید.

یک طرح برای تخلیه فوری در نظر داشته باشید :

یک طرح تخلیه برای ایمنی کارکنان و ساکنان شما حیاتی می باشد. مهمتر از آن این است که مطمئن شوید همه کارمندان قبل از موعد و وقوع آتش سوزی ؛ طرح تخلیه مرکز را تمرین می کنند و در ذهن می سپارند. حتما این تمرینات را به صورت مداوم انجام دهید تا در زمان حریق آمادگی لازم را داشته باشید.
نقشه ها و طرح های تخلیه را برای هر طبقه به صورت مجزا در نظر بگیرید و به یاد داشته باشید هرگز در هنگام آتش سوزی از آسانسور استفاده نکنید، زیرا ممکن است به درستی کار نکنند که موجب حبس افراد در داخل آن ها می شود و یا اینکه احتمال سقوط آن نیز وجود دارد.

قسمت 3: چه کارهایی را باید پیش از وقوع حریق انجام دهید ؟

تمرینات آتش نشانی را به طور منظم برگزار نمایید و مانورهای منظم آتش نشانی را برنامه ریزی نمایید. این موارد کمک می کند تا کارکنان شما علاوه بر به روز بودن در اطلاعات اطفای حریق ، آمادگی لازم برای مقابله با حریق های ناگهانی را کسب نمایند تا در زمان حریق بتوانند بر استرس و ترس و … مقابله نمایند ، در صورتی که شخصی به علت ترس زیاد در زمان حریق کنترل خود را از دست داده است با آرامش راه خروج را به آن نشان دهید و با صحبت کردن و اطمینان دادن به همراهی در خروج آن ها آرامش را به این اشخاص برگردانید. همچنین بسیار ضروری می باشد تا کارکنان نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی و جعبه آتش نشانی را به خوبی یاد بگیرند . برخی از اشخاص که وضعیت جسمانی مناسب تری نسبت به بقیه دارند با رعایت راه فرار خود از حریق می توانند به اطفای حریق در مراحل اولیه آن و قبل از رسیدن نیروهای آتش نشانی بپردازد.

استفاده از کپسول های آتش نشانی بسیار آسان می باشد . دستورالعمل استفاده از آن در کنار خاموش کننده قرار گرفته است. یک راه آسان برای یادآوری نحوه استفاده از خاموش کننده این است که به آناگرام PASS فکر کنید :

P ضامن را بکشید ( Pull The Pin )

A مرکز آتش را هدف قرار دهید ( AIM At The Base Of Fire)

S اهرم را فشار دهید ( Squeez The Lever )

S نازل را به بالا و پایین یا چپ و راست تکان دهید ، مشابه حرکت جارو زدن ( Sweep Side To Side )َ

متأسفانه، وحشت کردن در حین حریق به راحتی برای همه پیش می آید ، بنابراین مطمئن شوید که کارکنان شما نحوه استفاده صحیح از کپسول آتش نشانی را می دانند. یک کلاس مختصر برگزار کنید و از هر یک از کارکنان بخواهید روش فوق را انجام دهند. تا در زمان حریق و استرس این مراحل را به یاد داشته باشند .

همه تجهیزات آتش نشانی و جعبه های آتش نشانی را به طور مرتب بازرسی کنید :

تجهیزات ایمنی آتش نشانی و جعبه های آتش نشانی تنها در صورتی در اطفای حریق موثر می باشند و کمک می کند که به درستی بتوانند کار کند. باتری های سنسورهای دود را به طور مرتب بررسی کنید . بهتر است هر 3 ماه یکبار آن ها را چک نمایید و هر سال ( به طور مثال در روز آتش نشانی ) باتری ها را تعویض نمایید . همچنین از باز شدن درب جعبه آتش نشانی و عملکرد صحیح آن و همچنین شارژ کپسول های آتش نشانی مطمئن شوید.

همراه با ایمنی با آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران :

در کشور عزیزمان ایران زمین نیز چندین حادثه مربوط به آتش سوزی در بیمارستان نیز داشته ایم که تلفات جانی و مالی آن ها به واسطه نبود تجهیزات ایمن آتش نشانی و آشنا نبودن کارکنان به این طرح ها و آموزش های لازم در برابر حریق رخ داده است ( آتش سوزی در بیمارستان گاندی در تهران ، آتش سوزی در بیمارستان قائم رشت و … ) لذا بر آن شدیم تا در این مقاله کمی آگاهی عمومی در خصوص آتش سوزی در بیمارستان ها و مراکز درمانی را افزایش دهیم همچنین در صورتی که تصمیم بر ایمنی محیط پروژه خود در برابر حریق را دارید و در این خصوص دانش فنی کافی را به جهت تجهیز محیط ندارید ، تنها کافیست بر روی دکمه ” تماس با کارشناسان ” کلیک بفرمایید و با کارشناسان آدر توان نامی تماس مستقیم تلفنی برقرار نمایید و مشاوره رایگان دریافت نمایید .
آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران از صفر تا صد تجهیز ایمنی ( از مشاوره تا تجهیز ) پروژه شما در برابر حریق در کنار شما می باشد .

آتش سوزی در بیمارستان و مراکز درمانی ، راه های پیشگیری و اطفاء ( آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران )