جعبه آتش نشانی و ملزومات ایمنی در برابر آتش سوزی
جعبه آتش نشانی و ملزومات ایمنی آتش نشانی
آیا می دانید لوازم و تجهیزات آتش نشانی ضروری که باید داشته باشید چیست ؟ ایمنی در برابر آتش یک امر اساسی و الزامی برای هر ساختمانی می باشد پس ضروری است که شما به لوازم و تجهیزات مناسب برای رسیدگی موثر به شرایط اضطراری و حریق مجهز شده باشید. همیشه آمادگی کافی داشتن زودتر از موعد و قبل از حادثه به پشیمانی از نداشتن تجهیزات در مواقع ضروری ترجیح داده می شود.
سنسورهای هشدار دود
یکی از ضروری ترین موارد برای ایمنی در برابر حوادث آتش سوزی سنسورهای تشخیص دود است. این سنسور ها باید در هر اتاق و در هر طبقه از ساختمان شما نصب شوند تا به تشخیص زودهنگام آتش سوزی کمک کنند و زمان کافی برای تخلیه ایمن را برای ساکنین فراهم کنند. مطمئن شوید که سنسورهای تشخیص دود خود را به طور مرتب آزمایش می کنید و در صورت نیاز باتری های آن را تعویض کنید.
کپسول های آتش نشانی
کپسول های آتش نشانی یکی دیگر از موارد ضروری برای ایمنی در برابر آتش سوزی می باشد. این ابزارها می توانند در صورت بروز یک آتش سوزی کوچک نجات دهنده باشند. اما لازم است تا اطمینان حاصل نمایید که در هر طبقه و بخش از ساختمان شما یک کپسول آتش نشانی وجود داشته باشد ، همچنین آشپزخانه ها که معمولا به عنوان بخش شروع حریق در حادثه ها می باشند باید یک کپسول آتش نشانی به صورت مجزا داشته باشند . همچنین باید از سرویس های دوره ای کپسول ها و چک کردن مرتب آن ها مطمئن باشید تا در زمان حریق کارایی مناسب را داشته باشند .
جعبه های آتش نشانی
جعبه های آتش نشانی علاوه بر اینکه تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء را در یک بخش مجزا درون خود قرار می دهند ، به این ترتیب در زمان حریق نیازی به گشتن به دنبال تجهیزات نیست و تمامی تجهیزات مورد نیاز در یک قسمت قابل دسترسی می باشد . همچنین جعبه آتش نشانی ، تجهیزات درون خود را از آسیب های محیطی مانند زنگ زدگی و قرار گرفتن در مجاورت آفتاب و … حفظ می کند که در نتیجه آن عمر بیشتر تجهیزات است . علاوه بر این موضوع برخی از جعبه ها با سنسورهای خود و وصل شدن به اتاق های مانیتورینگ امکان بررسی جعبه ها را به صورت 24 ساعته می دهد که در برخی پروژه ها که امکان نگهبانی نیروی انسانی به صورت مداوم وجود نداشته باشد مانند تونل ها و … می توانند از سرقت و یا دستکاری جعبه آتش نشانی و تجهیزات درون آن جلوگیری کند . جعبه آتش نشانی در مواقع حریق نیز به علت متریال به کار رفته در آن و رنگ های ضد آتش استفاده شده بر روی امکان مقاومت در برابر آتش را بسته به قدرت حریق تا چند ساعتی حفظ می کند تا در صورت رسیدن نیروهای آتش نشانی در زمان حریق بتوانند از تجهیزات داخلی جعبه ها مانند شیلنگ های آتش نشانی ، کپسول های آتش نشانی و … استفاده نمایند و سریعتر به اطفاء بپردازند .
در این خصوص توصیه می شود از مقالات آدر توان نامی تولید کننده جعبه آتش نشانی در غرب تهران بازدید و مطالعه فرمایید .
همچنین با کلیک بر روی دکمه ” جعبه های آتش نشانی آدر توان نامی ” می توانید از تمامی جعبه های تولیدی آدر توان نامی بازدید بفرمایید . به علت تولید کننده بودن آدر توان نامی در تجهیزات آتش نشانی ، تمامی تولیدات قابلیت شخصی سازی در متریال ، ابعاد و رنگ بر اساس نیاز کارفرما را دارا می باشد .
پتوهای آتش نشانی
پتوهای آتش نشانی یکی از لوازم ضروری در کیت ایمنی آتش نشانی شما می باشند. پتو های آتش نشانی نه تنها از مردم در برابر شعله های آتش محافظت می کنند، بلکه می توانند برای خاموش کردن شعله های کوچک نیز استفاده شوند. آنها را در مکانهایی که احتمال حریق بیشتر است مانند آشپزخانه یا پارکینگ ( گاراژ ) منزل که در آن احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد، نگه دارید.
نردبان فرار آتش نشانی
اگر در ساختمان های چند طبقه سکونت دارید ، نردبان آتش نشانی می تواند جان شما را نجات دهد. اطمینان حاصل نمایید که دسترسی به نردبان های فرار و به طور کل راه های فرار در ساختمان توسط هیچ مانعی بسته نمی شود و همیشه در دسترس می باشد، زیرا نردبان آتش نشانی باید به راحتی و سرعت قابل استفاده باشد و در دسترس باشد .
سیستم های اسپرینکلر
آتش سوزی در ساختمان های بزرگ را می توان با سیستم های اسپرینکلر تا زمان رسیدن نیروهای آتش نشانی کنترل کرد. حتی در برخی مواقع که حریق بزرگ نباشد سیستم های اسپرینکلر می توانند آتش را خاموش کنند و باعث حفظ جان و مال ساکنین ساختمان گردند . تنها باید سرویس های دوره ای بر روی اسپرینکلر ها یا آب افشان ها انجام شود تا از عملکرد صحیح آن ها در زمان حریق اطمینان حاصل گردد.
روشنایی اضطراری
در صورت قطع برق ، روشنایی اضطراری می تواند کمک بزرگی برای افرادی باشد که سعی می کنند از ساختمان ها خارج شوند به خصوص اینکه در زمان حریق دود ناشی از حریق نیز باعث کاهش دید می گردد . در تمام راهروها و راه پله ها باید روشنایی اضطراری را داشته باشید و همچنین از علائم شب تاب که قابلیت روشن ماندن با جذب نور را دارا می باشند استفاده نمایید .
سیستم های ذخیره سازی
به غیر از لوازم ایمنی آتش نشانی ، توصیه می کنیم عادات ایمنی خاصی را نیز رعایت کنید. به عنوان مثال، برای کاهش خطر انفجار و آتش سوزی ، همیشه مایعات یا مواد شیمیایی قابل اشتعال را در ظروف نسوز و ایمن نگهداری کنید.
همچنین اگر در محیط آزمایشگاهی و یا محیطی می باشد که امکان وقوع حریق در آن مکان توسط مواد اولیه زیاد می باشد . توصیه می شود مواد با قابلیت اشتعال و خطرناک را در درون قفسه ها یا کابینت های آتش نشانی که مقاومت بالایی در برابر حریق را دارند استفاده نمایید .
کیت کمک های اولیه
داشتن یک کیت کمک های اولیه به عنوان بخشی از تجهیزات ایمنی در برابر آتش سوزی در مواقعی که کسی مجروح شود یا دچار سوختگی شود، اهمیت پیدا می کند . جعبه کمک های اولیه شما باید حاوی کرم سوختگی، گاز، مواد ضدعفونی کننده و سایر لوازم برای درمان آسیب های ناشی از آتش سوزی باشد.
طرح تخلیه
مطمئن شوید که یک طرح تخلیه برای دفتر یا ساختمان خود داشته باشید . این طرح باید در تمام طبقات ساختمان شما وجود داشته باشد و برای همه کارمندان و بازدیدکنندگان قابل مشاهده باشد. همه ساکنین نیز باید از برنامه طرح فرار در زمان حریق آگاه باشند و بدانند که چگونه می توانند در شرایط اضطراری مانند آتش سوزی با خیال راحت فرار کنند . پس بهتر است این طرح ها را به صورت آزمایشی انجام دهید و ساکنین را از جزئیات آن و همچنین استفاده از تجهیزات آتش نشانی آگاه کنید . با رعایت این موارد و همراه داشتن لوازم ایمنی ضروری در برابر آتش شما می توانید برای حریق احتمالی آمادگی لازم را داشته باشید ، به طوری که بدانید چگونه از یک موقعیت خطرناک جلوگیری کنید ، آن را به حداقل برسانید یا از آن به محل امن فرار کنید.
در صورتی که دانش فنی تخصصی به جهت تجهیز پروژه خود با تجهیزات آتش نشانی مناسب را ندارید تنها کافیست با دکمه ” تماس با مشاورین ” با کارشناسان آدر توان نامی تماس تلفنی مستقیم برقرار نمایید و مشاوره رایگان دریافت نمایید.