نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل )

نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل ) :

نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل ) : در هنگام آشپزی اجاق گاز روشن را به حال خود رها نکنید ، در صورتی که در حال سرخ کردن غذا می باشید مراقب باشید تا روغن با شعله های گاز تماسی پیدا نکند . روغن خوراکی با داغ شدن بیش از حد و تماس با شعله ها ، مشتعل می شود . همچنین در صورتی که در حال پخت و پز می باشید مراقب باشید تا مواد غذایی از داخل ظروف بر روی شعله ها نریزد چرا که می تواند باعث خاموش شدن شعله ها و نشتی گاز و در نهایت انفجار یا آتش سوزی گردد.

وسایل برقی معیوب یا آنهایی که سیم های فرسوده دارند را تعویض کنید.

حتما از کنتور های مینیاتوری استفاده نمایید تا در صورتی اتصالی برق ، جریان برق توسط کنتور ها قطع شود .

کبریت و فندک و وسایل آتش زا را به خوبی از دسترس کودکان دور نگه دارید.

گاها پیش آمده ماشین های لباسشویی به علت پر شدن فیلتر توسط پرز های لباس با جرقه ای کوچک مشتعل شده و باعث آتش سوزی منزل می شوند . حتما هرچند وقت یکبار فیلتر ماشین لباسشویی را چک کنید و در صورت نیاز آن را تمیز و یا تعویض نمایید.

ماشین های لباسشویی دارای برنامه های از پیش آماده برای شستشو و خشک کردن البسه هستند لذا در نظر داشته باشید تا اتمام برنامه های شستشو و خشک کردن البسه ماشین را خاموش نکنید این کار به گرم شدن بیش از حد ماشین و اجزای آن کمک می کند.

ماشین های لباسشویی را به شکلی قرار دهید تا در اطراف خود فضای آزاد داشته باشند این کار باعث می شود هوا در اطراف ماشین لباسشویی جریان داشته باشد و مانع از گرم شدن بیش از حد اجزای آن شود.

شومینه ها ، اجاق گاز ، بخاری گازی یا برقی خود را با محافظ بپوشانید. می‌توانید با قرار دادن دست خود روی سطح آن ، آزمایش کنید که آیا به محافظ نیاز دارد یا خیر ؟ اگر آنقدر گرما دارد که نمی ‌توانید دست خود را به مدت 10 ثانیه بر روی آن نگهدارید ، برای جلوگیری از سوختگی کودکان خردسال و حیوانات خانگی حتما از یک محافظ استفاده نمایید . همچنین می توانید با چسباندن آن به دیوار حفاظ را محکم کنید.

فضای اطراف بخاری خود را خالی نگه دارید. هر چیز قابل اشتعال – مانند پرده، لباس، ملافه و اسباب بازی های کودکان – هرگز نباید در فاصله یک متری بخاری شما قرار داشته باشد.

بخاری ها و وسایل گرمایشی را از منبع سوخت آن قطع کنید . اگر شومینه دارید، قبل از رفتن به رختخواب یا ترک منزل، آتش آن را خاموش کنید یا حتما درب آن را ببندید . در صورت استفاده از بخاری های گازی نیز قبل از ترک منزل حتما شیر گاز آن را قطع کنید.

در صورتی که از باربیکیو استفاده می کنید سیلندر گاز روی باربیکیو خود را به طور مرتب چک کنید. همچنین بررسی کنید که اتصالات شلنگ محکم باشد و نشتی نداشته باشد و خود شیلنگ زخمی یا فرسوده نشده باشد. در صورت وجود ترک و خوردگی بر روی شیلنگ قبل از استفاده آن را تعویض نمایید.

نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل )
نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل )

سنسور های هشدار دود :

سنسور های هشدار دود در صورت آتش سوزی و تشخیص دود به ساکنین هشدار می دهند. این هشدار به این جهت که با سرعت و با صدای بلند و واضح پخش می شود حائز اهمیت می باشد . چرا که با سرعت بالای تشخیص می توان آتش سوزی منزل را در مراحل اولیه اطفاء نمود و با صدای بلند باعث می شوند تا در صورتی که اعضای منزل در خواب هم باشند از آتش سوزی مطلع گردند .

برای آنکه سنسور های هشدار دود به صورت بهینه و آماده کار باشند باید موارد زیر را بررسی کنید :

باتری ها را یک بار در سال حتی در صورتی که باتری همچنان شارژ هم دارد تعویض نمایید ، می توانید زمان مشخصی مانند تحویل سال جدید را برای این مورد در نظر بگیرید.

زنگ هشدار خود را به طور منظم با فشار دادن دکمه تست نمایید.

تمیز کردن سنسور باعث می شود تا تشخیص دود توسط آن بهتر انجام شود و دستگاه تشخیص اشتباهی ندهد.

توجه داشته باشید که به کودکان زنگ خطر سنسور تشخیص دود و فرار از محیط حریق را بیاموزید.

هشدار دود باید به نحوی نصب شوند که تمام محیط منزل را پوشش دهند. برای محافظت بیشتر، می توانید در اتاق خواب کودکان و دیگر اتاق های منزل ، سنسور تشخیص و هشدار دود را نصب کنید. منزل ‌های دو طبقه اغلب دارای اتاق های خواب در طبقه بالا می باشند این منزل ‌ها نیز باید دارای سنسور تشخیص دود در طبقه پایین ، نزدیک مسیری که برای خروج از منزل استفاده می‌ شود هم باشند.

تجهیزات آتش نشانی :

یک کپسول آتش نشانی و پتوی آتش نشانی مطابق با استانداردهای سازمان آتش نشانی را از یک شرکت دارای استاندارد تهیه نمایید.

پتوی آتش نشانی و کپسول آتش نشانی را در نزدیکی ورودی یا آشپزخانه منزل نگه دارید و نحوه استفاده از آنها را بدانید. ( آنها را بین ورودی/خروجی و جایی که احتمال وقوع آتش سوزی وجود دارد قرار دهید. )

یک کپسول آتش نشانی شیمیایی خشک 1 کیلوگرمی  برای اکثر آتش سوزی های کوچک خانگی مناسب است. البته در نظر داشته باشید برای جلوگیری از ته نشین شدن پودر داخل کپسول آتش نشانی آن را گاهی تکان دهید.

خاموش کننده های خانگی به گونه ای طراحی شده اند که فقط یک بار استفاده شوند – خاموش کننده خود را در اسرع وقت پس از استفاده تعویض و یا شارژ کنید.

هرگز از آب برای خاموش کردن آتش سوزی های روغن، الکتریکی یا چربی استفاده نکنید. آب باعث گسترده شدن آتش سوزی های ناشی از مواد چرب و روغن می شود و به علت رسانا بودن آب در آتش سوزی های الکتریکی ، می تواند باعث برق گرفتگی هم شود.

یک کلید ایمنی الکتریکی برای قطع کامل برق نصب کنید (این کلید باید توسط یک برقکار متخصص نصب شود).

برای آتش سوزی منزل آماده باشید :

در واقع هر چقدر هم موارد پیشگیری از آتش سوزی را به خوبی رعایت کنید و خطر آتش سوزی منزل را به حداقل برسانید ، اما بازهم آتش سوزی می تواند به صورت غیر منتظره شروع شود. لذا برنامه فرار از محل حریق را با فرزندان و خانواده خود تمرین کنید. یک مکان ملاقات در خارج از منزل را انتخاب کنید و مطمئن شوید که همه می دانند که در صورت وقوع سانحه و فرار از محل حریق باید یکدیگر را در این محل ملاقات کنند.

 در صورتی که لباس ‌های کودکان آتش بگیرد، 4 مرحله ضروری توقف و جلوگیری از دویدن ، در صورت امکان در آوردن لباس های آتش گرفته ، پوشاندن و خفه کردن آتش و غلتیدن بر روی زمین » را به آن ها آموزش دهید.

در زمان خارج شدن از محل حریق حتما «پایین بمان ، سینه خیز برو » را برای خزیدن زیر دود و گازهای سمی در نظر داشته باشید . با توجه به اینکه دود به سمت بالا می رود لذا می توان با نگه داشتن بدن در نزدیکی سطح زمین به اکسیژن بیشتری دسترسی داشته باشید و با خزیدن از محل حریق خارج شوید . این تمرین را می توان به عنوان یک بازی با کودکان خود انجام دهید .

در هر محل بسته در منزل مانند اتاق ها و آشپزخانه منزل و … دو راه خروجی را در نظر بگیرید تا در صورت مسدود شدن بتوانید از راه دیگری خارج شوید .

مسیر های خروجی اضطراری را که در نظر گرفته اید و همچنین راه پله ها را به دور از شلوغی و بی نظمی نگه دارید

در صورتی که به محل جدید نقل مکان کرده اید آدرس جدید را با خانواده خود مرور و بررسی نمایید و همچنین شماره 125 که شماره مرکز آتش نشانی می باشد را به کودکان خود آموزش دهید.

در صورت وقوع آتش سوزی ، و رسیدن در نقطه ملاقات از پیش تعیین شده در بیرون از منزل مراقب کودکان باشید تا مطمئن شوید که به منزل برنمی گردند. معمولا کودکان برای برداشتن وسایل و اسباب بازی خود و یا حیوان خانگی ، بدین علت که درکی از سرعت گسترش حریق و خطرات حریق ندارند مجددا وارد منزل می شوند.

نکاتی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل ( جلوگیری از آتش سوزی منزل )

استفاده از خاموش کننده ها و کپسول آتش نشانی :

قبل از نیاز به استفاده از خاموش کننده ها و کپسول های آتش نشانی ، با دستورالعمل های استفاده از آن ها آشنا شوید. در صورتی که شرایط زیر برقرار می باشد می توانید از خاموش کننده ها و کپسول های آتش نشانی برای اطفاء حریق استفاده نمایید :

آتش سوزی در مراحل اولیه است و می توان به راحتی آن را خاموش کرد.

با ماندن در نزدیکی آتش ، زندگی خود را به خطر نمی اندازید.

از خارج شدن افراد منزل از محل حریق و حفظ سلامت و جان آن ها مطمئن شده اید .

کپسول آتش نشانی ای که استفاده می کنید ، مناسب با نوع حریقی است که با آن روبرو هستید به طور مثال برای اطفای آتش سوزی های الکتریکی استفاده از کپسول آتش نشانی co2 مناسب است در غیر اینصورت می تواند باعث برق گرفتگی شود . برای اطلاعات بیشتر در این خصوص از مقاله ” انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب ” از طریق کلیک بر روی دکمه زیر بازدید و مطالعه بفرمایید .

در صورتی که موفق به اطفای حریق شدید باز هم برای بررسی محل سانحه با سازمان آتش نشانی تماس بگیرید . چرا که امکان دارد آتش در برخی قسمت های محل همچنان به صورت خفیف شعله ور باشد و مجددا گسترش یابد.

استفاده از پتوی آتش نشانی :

قبل از استفاده از پتوی آتش نشانی با دستورالعمل های استفاده از آن آشنا باشید.

از پتوی آتش برای خفه کردن ( قطع اکسیژن ) آتش سوزی های ناشی از روغن پخت و پز استفاده کنید، یا اگر لباس های شخصی آتش گرفت فورا با پتوی آتش نشانی به دور آن بپیچید تا آتش خاموش شود .

به یاد داشته باشیم ایمنی در برابر آتش سوزی یک امر تخصصی می باشد که نیاز به دانش فنی در این خصوص دارد لذا در صورتی که قصد تجهیز محل کار ، منزل و … را با تجهیزات ایمنی آتش سوزی دارید و در این خصوص به دانش فنی آن تسلط کافی را ندارید ، می توانید با کلیک بر روی دکمه ” تماس و دریافت مشاوره رایگان ” و یا شماره های درج شده در سایت با کارشناسان حرفه ای آدر توان نامی تماس تلفنی مستقیم برقرار نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

همچنین لازم به ذکر می باشد آدر توان نامی به علت اعتماد به کیفیت بالای محصولات تولیدی خود ، تمامی محصولات تولیدی خود را با ضمانت نامه 1 ساله و کد گارانتی قابل استعلام از سایت تقدیم کارفرمای محترم می گردد . همچنین با توجه به این موضوع که تجهیزات ایمنی آتش نشانی باید همیشه در حال آماده به کار باشند ، لذا بررسی دوره ای از ضروریات استفاده از این تجهیزات می باشد به همین علت آدر توان نامی تمامی محصولات تولیدی خود را با 10 سال خدمات پس از فروش تقدیم کارفرمای محترم می کند تا کارفرما از آماده به کار بودن تجهیزات خود در زمان سانحه آسوده خاطر باشد .